Üniversitemizden Popüler ve Bilimsel Yayın Okumaları Başlıklı Program

11 May

• Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
  • Tüm Duyurular

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Popüler Yayın ve Bilimsel Yayın Okumaları” başlıklı program, Kutadgu Bilig Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programa; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akkuş, davetli konuklar, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimiz katıldı

Programın açılışında konuşan Üniversitemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Recai Özcan,  davetli konuşmacı Prof. Dr. Turan Karataş’ı tanıtarak program akışıyla ilgili bilgiler verdi. Sonrasında sözü konuşmacı Prof. Dr. Turan Karataş’a bıraktı.

“Niçin okuyacağız? Nasıl okuyacağız? Ne okuyacağız? Neyleri okumayacağız?” sorularını cevaplayan Prof. Dr. Turan Karataş, sunumunda ünlü yazarlardan beğendiği sözlere yer verdi. Kitap okumaya nasıl ve hangi kitaplarla başladığını anlatan konuşmacı, toplumumuzdaki gerçek yazar ile yazar gözükenler arasındaki farklardan bahsetti. Kitabın nasıl ve doğru bir biçimde okunması gerektiği hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Turan Karataş, popüler ve bilimsel yayın okumalarıyla ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Soru-cevap bölümüyle devam eden program sonunda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Akkuş tarafından Doç. Dr. Recai Özcan ve Prof. Dr. Turan Karataş’a teşekkür belgeleri takdim edildi.

Programda, öğrencilerimiz tarafından hazırlanan ve içerisinde Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın da şiirinin bulunduğu Hayalci Dergisi de davetli konuşmacı Prof. Dr. Turan Karataş’a hediye edildi.